.
ie,  a  HYDROGEN TRACTOR ?
be sure to watch the tractor bloopers after the show !!!
clik on lower right corner.
 
Blog quotes
 
JH [ reply ]
23 February 2009 om 10:13

@ Laue: nog een nadeel van waterstofaandrijving is dat er platina nodig is om het te laten werken. Da’s niet wereldwijd verkrijgbaar. Voordeel is wel dat momenteel de actieradius nog hoger is dan bij volledig elektrische auto’s. Maar daar komt ook weer het nadeel bij dat waterstof een gewicht heeft en elektriciteit niet: verschil in gewichtsverdeling is het gevolg als de waterstoftanks niet tactisch geplaatst kunnen worden, dan rijdt je auto slechter.

@ Laue: een brandstofcel heeft geen bewegende delen en zal dus ook niet hard slijten. Maar een elektromotor is ondanks z’n bewegende deel erg stevig en eenvoudig te maken!

Paul [ reply ]
23 February 2009 om 10:29

In theorie is electriciteit leuk, maar uit ervaring weet ik dat er soms op grote afstand gewerkt wordt, weinig tijdsmarges zijn tijdens bijvoorbeeld oogst en dan batterijen wisselen of accu’s opladen is absoluut niet handig.
Er zijn al héél lang electrice heftrucks, maar ook dat is onhandig, want de actieiradius van een dergelijke heftruck is niet heel groot. Elke nacht aan de lader, anders kom je halverwege de tweede dag zonder stroom te staan :S.
En dan blijven heftrucks over het algemeen dichtbij een stopcontact rondtouren. Trekkers niet.

RDS [ reply ]
23 February 2009 om 10:50

Hydrogen-powered vehicles have been in development for many years, and in agriculture, offer benefits over battery-driven vehicles, which are efficient only in a stop-and-start cycle and take a long time to recharge.

Vehicles powered by hydrogen overcome these obstacles by using a hydrogen fuel tank feeding fuel cells to generate electricity within the vehicle, offering greater efficiency and improved flexibility. Fuel cells have a long working life and avoid the environmental issues of disposing of batteries.


 no more Halliburton filthy oil...
Awesome New Holland,  Thank you...
 

Toekomstvisie van de fabrikant :

Clip van de trekker (geluid lijkt net golfkarretje)

comes out of the closet in TURIN ITALIA, home of the Shroud.

Dont Wait,  MOVE up to speed saving your gasoline in your truck or car, with a tcHydro, doing your part toclean up the enviroment also...!  - Makes perfect sense.

Now what about Nuclear Power? - - - phooy....

Home          Index           Products          Library         Audio

 

 

©www.truecarpentry.org